Τα τελευταία ονόματα που υπολείπονταν για να συμπληρωθεί η λίστα με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών αλλά και να ξεχαστεί η «γκάφα» με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοϊζου, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ρίξει ισχυρά «χαρτιά» στη μάχη των ευρωεκλογών, χωρίς όμως να το καταφέρνει.

Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα από το χώρο των τεχνών αλλά και της λεγόμενης ελληνικής showbiz, με τον Αλέξη Γεωργούλη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας το τελευταίο διάστημα. Ο Λαρισαίος ηθοποιός εμφανιζόταν θετικός να δώσει τη μάχη για την Ευρωβουλή, ωστόσο, οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις έβαζαν «φρένο» στις φιλοδοξίες του για πολιτική καριέρα, αντιρρήσεις οι οποίες εν τέλει κάμφθηκαν.

Έτσι, οι «5» που θα ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

  • Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός
  • Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • Ρος Ντέιλι, μουσικός
  • Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
  • Νατάσα Ρωμανού, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA

Μάλιστα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τις αρνήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή «ηχηρών» ονομάτων προκειμένου να μπουν στην ευρωλίστα, όπως ο μπασκεμπολίστας – θρύλος Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτά των Νίκου Φίλη, Έλενας Κουντουρά, Σπύρου Δανέλλη και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.