Για δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την απόφασης της καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας, έκανε λόγο η αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του κόμματος βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις «υποτροφίες» του γιου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Φωτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”» ανέφερε η κα Αντωνίου.

Σημείωσε δε ότι: «ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη  έλαβε “υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”».

«Όσο για την “ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…», κατέληξε η κα Αντωνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από