Τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαταστήσει την αλήθεια με ανακοίνωση του για το θέμα της συγκινητικής σίγουρα δωρεάς ηλικιωμένης από το Χειμώνιο Ορεστιάδας, θέλησε να βάλει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, γιατί από πέρυσι τον Σεπτέμβριο που για πρώτη φορά βγήκε στον “αέρα” η συγκεκριμένη είδηση και το τελευταίο χρονικό διάστημα που αναπαράχθηκε από πανελλαδικά ΜΜΕ, γράφτηκαν όπως επισημαίνεται ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η αείμνηση Κυράνω Κανλή που πέθανε στο Χειμώνιο, έκανε δωρεά στο “Χαμόγελο του Παιδιού” 238.081,23€ και όχι 1.000.000€ όπως έγραψε τον Σεπτέμβριο του 2018 το σάιτ της Ορεστιάδας thrakinea.gr που έβγαλε αποκλειστικά την συγκεκριμένη είδηση. Ακόμα και έτσι πάντως, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το ποσό αυτό και για… ιερό σκοπό και στο ένα σκέλος του δημοσιεύματος ήταν σωστό και ανέδειξε την συγκινητική αυτή της συγχωρεμένης συντοπίτισσας μας. Όπως λοιπόν αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην αείμνηστη Κανλή Κυράνω, κάτοικο εν ζωή Ν.Χειμωνίου Ορεστιάδας, η οποία απεβίωσε στις 06/09/2018 στο Διδυμότειχο Έβρου και διέθεσε μέρος της περιουσίας της στον Οργανισμό μας.

Η δωρεά στον Οργανισμό μας ανέρχεται στο ποσό των 238.081,23€, και όχι του 1.000.000€ όπως εσφαλμένα δημοσιεύτηκε σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ενώ η υπόλοιπη περιουσία διατέθηκε στους οικείους της.

Το ποσό θα αξιοποιηθεί τιμώντας τη μνήμη της για την υποστήριξη παιδιών πανελλαδικά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται φροντίδα.

Η αείμνηστη Κανλή Κυράνω διέθετε ιδιαίτερες ευαισθησίες και χαρακτηριζόταν από έντονη διάθεση προσφοράς, έχοντας και η ίδια δοκιμαστεί εν ζωή εξαιτίας του πρόωρου θανάτου των δύο παιδιών της.

Μας τιμά βαθύτατα η εμπιστοσύνη της αείμνηστης στο έργο που επιτελούμε”.

Το αρχικό δημοσίευμα του thrakinea.gr

Ορεστιάδα: Άφησε μεγάλη κληρονομιά στο Χαμόγελο του Παιδιού

Μεγαλείο ψυχής από γυναίκα που έφυγε από τον κόσμο. Άφησε ποσό μαμούθ στο Χαμόγελο του Παιδιού.

1.000.000 ευρώ διέθεσε στο Χαμόγελο του Παιδιού μια γυναίκα από το Χειμώνιο Ορεστιάδας, η οποία έφυγε πριν από λίγο καιρό από τη ζωή.

Η γυναίκα έφυγε σε ηλικία 70 ετών και στην διαθήκη που συνέταξε άφησε με μεγάλο αυτό ποσό στον οργανισμό.

Η γυναίκα ζούσε στη Γερμανία και πριν από 4 χρόνια δέχτηκε μεγάλο χτύπημα καθώς έφυγε από τη ζωή ο γιος της.

Το ποσό μαμούθ, που άφησε στο Χαμόγελο του Παιδιού, είναι αποτέλεσμα των κόπων μίας σκληρής ζωής.

Κώστας Γιαννόπουλος: Η είδηση ξεκίνησε από ένα περίεργο site και έχει γίνει viral.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, άρχισε ξαφνικά τον Μάρτιο να επανέρχεται στην επικαιρότητα και να παρουσιάζεται ως πρόσφατη δωρεά, από πολλά αθηναϊκά και άλλα πανελλαδικά σάιτ που το αναδημοσίευσαν. Γι’ αυτό ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος στο “Χαμόγελο του παιδιού” αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις πριν λίγες ημέρες μιλώντας στο e-evros.gr και στην δημοσιογράφο του Μαρίνα Κριτού, στην οποία εξέφτασε την απορία του για την είδηση που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο περί τεράστιας δωρεάς από τον Έβρο. ΌΠως αποδείχθηκε βέβαια από την επίσημη ανακοίνωση, ούτε ο ίδιος γνώριζε τι ακριβώς έγινε.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού δήλωσε:

«Η είδηση ξεκίνησε από ένα περίεργο site και έχει γίνει viral. Μας κάνουν κακό, ο κόσμος νομίζει πως είμαστε πλούσιοι ενώ εμείς καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη”. Ο ίδιος, σημειώνει πως πιθανόν να έχει γίνει κάποια δωρεά, αλλά χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση. «Μας ρωτούν για το συγκεκριμένο και δεν ξέρω τι να πω. Πως γίνεται δηλαδή να μην ξέρουμε εμείς και να ξέρουν αυτοί και να το διαδίδουν κιόλας;», είπε τότε ο Πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Τώρα εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έγινε η δωρεά, αλλά ήταν στο ύψος των 238.081,23€ και όχι του 1.000.000€.\

Πηγή: Evrosnews