Το χρονοδιάγραμμα για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η πλατφόρμα για τις πρώτες 4.500 προσλήψεις θα ανοίξει πριν το Πάσχα.

«Θα γίνουν 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών στην επόμενη τριετία. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν το Πάσχα για τους 4500 διορισμούς εντός του 2019. Σύντομα, μετά το Πάσχα, θα γίνει προκήρυξη για τους επόμενους 10.500, 5250 για το 2020, άλλοι τόσοι για το 2021» σημείωσε μιλώντας στο News 24/7.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο Λύκειο, το εξεταστικό αλλά στην ανώτατη εκπαίδευση μετά τις συνέργειες πανεπιστημίων και ΤΕΙ, υποστήριξε: «Ολοκληρώσαμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τελειώνει ένας δυισμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου. Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ».