Έτοιμος να συγκρουστεί ακόμα και με το κόμμα από το οποίο υποστηρίζεται, αν κρίνει ότι αυτό θα εξυπηρετήσει το συμφέρον της Αθήνας, δήλωσε ότι είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Μεταξύ όσων ανέφερε στη συνέντευξή του, ο κ. Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε να παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση ανεξαρτήτως αποτελέσματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κατεβαίνει για να κερδίσει τις εκλογές Το δίλημμα των εκλογών, είπε, είναι «Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή» και υπογράμμισε ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη βρίσκονται πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της πρωτεύουσας.

Στη συνέντευξη στο CNN Greece αναφέρθηκε επίσης στα θέματα της καθαριότητας, της ασφάλειας, της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κ.α.

Για την καθαριότητα, είπε ότι ο δήμος σήμερα δεν διαθέτει ένα πραγματικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ άφησε αιχμές γα τους άλλους συνυποψηφίους του, λέγοντας ότι δεν θέτουν «συνολικότερα το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων», ενώ σε ότι αφορά στην ασφάλεια, είπε ότι εκείνος αισθάνεται «ασφαλής στην Αθήνα», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε το ζήτημα αλλά να εστιάζουμε εκεί όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Επίσης επέκρινε την απερχόμενη διοίκηση του δήμου ότι δεν κατάφερε να σπάσει το αίσθημα της εγκατάλειψης, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι φέτος για ηλεκτροφωτισμό η δημοτική αρχή δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι οι γειτονιές της Αθήνας θα είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Αναφορικά με το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ο υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης υποστήριξε ότι το φορολογικό πλαίσιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν το φορολογικά ζητήματα, είναι μια καλή αρχή προκειμένου να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην όποια συζήτηση γίνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα κάτι που η παρούσα δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε. Ακόμη πρότεινε την εξαίρεση των νομικών προσώπων από τη δυνατότητα μίσθωσης, περιορισμό αριθμού διαμερισμάτων ανά ΑΦΜ και χρονικό περιορισμό της μίσθωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από