Αυτό που κάποτε φάνταζε ως ένα σενάριο ταινίας φαντασίας («Ο πόλεμος των κόσμων», «Υδάτινος κόσμος» κ.ά.), φαίνεται πως θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να αποτελέσει πραγματικότητα.

Επιστήμονες παρουσίασαν στον ΟΗΕ το κόνσεπτ μιας πλωτής πόλης, η οποία θα μπορούσε να αντέξει τυφώνες ακόμα και κατηγορίας 5.

Μια πόλη η οποία θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξει σε καταστροφές όπως, πλημμύρες, τσουνάμι και τυφώνες.

Σύμφωνα με σχέδια που παρουσίασαν αρχιτέκτονες και μηχανικοί, κάτι τέτοιο είναι τεχνολογικά απολύτως εφικτό και οικονομικώς βιώσιμο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο το τμήμα του ΟΗΕ που είναι αρμόδιο για το οικιστικό πρόγραμμα (UN-Habitat) σκοπεύει να υποστηρίξει το πρότζεκτ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής Maimunah Mohd Sharif.

«Όλοι στην ομάδα θέλουμε να φτιάξουμε αυτή την πόλη», δήλωσε ο Marc Collins, CEO της Oceanix που εξειδικεύεται στην κατασκευή πλωτών οικοδομημάτων. «Δεν είναι απλώς θεωρία», προσθέτει με νόημα.

Όπως φαίνεται και από τις ψηφιακά διαμορφωμένες φωτογραφίες, η πλωτή πόλη θα στηρίζεται πάνω σε πλωτά εξάγωνα, τα οποία θα σχηματίζουν ένα «χωριό» το οποίο θα χωράει τα σπίτια και όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες δομές για 10.000 κατοίκους.

Η πόλη θα είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως αυτόνομη από πλευράς ενέργειας και πόσιμου νερού ενώ το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων θα ανακυκλώνεται, επιτυγχάνοντας τον ύψιστο βαθμό αυτονομίας.