Το σενάριο ότι η Βρετανία θα μπορούσε να λάβει μικρές παρατάσεις στο Brexit αν το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επικυρώσει τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ έως το αργότερο τη 12η Απριλίου απέρριψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η 12η Απριλίου είναι η τελευταία προθεσμία για έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από το τη Βουλή των Κοινοτήτων. Αν δεν το έχει κάνει έως τότε, καμία άλλη μικρή παράταση δεν θα είναι δυνατή» δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η αποχώρηση χωρίς συμφωνία τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αλλά είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο, έχω διαβεβαιώσει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη» πρόσθεσε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, ωστόσο η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε η Τερέζα Μέι, θα ζητήσει παράταση της προθεσμίας, ενώ ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει να βρει μια κοινή συμβιβαστική λύση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με το πόση παράταση θα ζητήσει, όμως κατέστησε σαφές πως στόχος της ήταν η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 22 Μαΐου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από