Σε μία βαρύτατη καταγγελία που αφορά την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι με παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο διεγράφησαν χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων με σκοπό να φανεί ότι υπήρξε μείωση του αποθέματος των εκκρεμών υποθέσεων συνταξιοδότησης, προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Brainstorming του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι την περίοδο 2017 και 2018 χάθηκαν μετά από περίεργες και παράνομες «παρεμβάσεις» στους ηλεκτρονικούς κωδικούς του υπουργείου χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν φαίνονται πλέον στο μητρώο του υπουργείου.

«Ελπίζω να μας ακούει δικαστικός λειτουργός», τόνισε ο κ. Βρούτσης για να προσθέσει: «Από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διαγράφηκαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε για την σύνταξη τους. Αυτοί που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά μητρώα πήραν κωδικούς από τους υπαλλήλους και υπεξαίρεσαν συνταξιούχους», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για ποιον λόγο το έκανε αυτό η κυβέρνηση, ο κ. Βρούτσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από