Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τις νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και την εισαγγελική παραγγελία για διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων να δίνουν νέα τροφή και να γίνονται αιτία να ανέβουν κι άλλο οι τόνοι.

Η ΝΔ εστιάζοντας στα κυριακάτικα δημοσιεύματα με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη καλεί τον κ. Τσίπρα να μην κρύβεται άλλο. «Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Άμεση η απάντηση του Μαξίμου κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση για προσπάθειες κατασκευής φθηνών αντιπερισπασμών, ένδειξη του πανικού της -όπως λέει- και τονίζει ότι ωστόσο το κρίσιμο ερώτημα παραμένει «θα επιστρέψει ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;»

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν»

» Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;».