H Άγκυρα δεν μπορεί να χωνέψει ότι οι ΗΠΑ μπλοκάρουν διαρκώς την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και δεν συμφωνούν με την εγκατάσταση των S-400 και τώρα σε μία προσπάθεια να πιέσει την κυβέρνηση Τραμπ  να αλλάξει στάση φέρνει στη δημοσιότητα ένα πολεμικό σενάριο που θέλει την Τουρκία με την Ελλάδα να συγκρούονται στο Αιγαίο, αλλά την Αμερική να παίρνει το μέρος της χώρας μας.

Δύο τουρκικές εφημερίδες η Υenisafak και η Gunes δημοσιεύουν σήμερα εκτενή ρεπορτάζ υπό τους τίτλους «Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία» «Σενάριο σκάνδαλο» και κάνουν λόγο για «σκανδαλώδες πολεμικό σενάριο», καθώς αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αν και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο σενάριο – σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ – παρουσιάζεται στο βιβλίο «Naval Tactics and Naval Operations», το οποίο έχει εκδοθεί από το American Maritime Institute. Ένα κεφάλαιο του βιβλίου έχει τίτλο «The Battle of the Aegean» δηλαδή η «Μάχη στο Αιγαίο» και αυτό είναι που έχει εξοργίσει την Τουρκία. Οι δύο εφημερίδες αναφέρουν ακόμη ότι αυξάνονται τα σενάρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που «έχουν στόχο την Τουρκία».

Σύμφωνα με το πολεμικό σενάριο η Ελλάδα έχει αποφασίσει να εγκαταστήσει πυραύλους στη νότια Κύπρο. Η Τουρκία προειδοποιεί την Αθήνα να μην προχωρήσει αλλά η ελληνική πλευρά το αρνείται. Προκαλείται θερμό επεισόδιο και οι τουρκικές δυνάμεις βυθίζουν ελληνικά πλοία. Τότε, σύμφωνα πάντα με το ίδιο σενάριο, οι ΗΠΑ καλούνται να πάρουν θέση σ’ αυτή τη σύγκρουση Αθήνας – Άγκυρας, και τελικά αποφασίζουν να υποστηρίξουν την Ελλάδα.

Μάλιστα, οι δύο τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύουν και αρκετούς χάρτες από το πολεμικό σενάριο που δείχνουν την εξέλιξή του και συγκεκριμένα το αεροπλανοφόρο Χάρυ Τρούμαν και άλλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να παίρνουν θέσεις εναντίον του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σημειώνεται δε ότι η Άγκυρα επιχειρεί να εμπλέξει σ’ αυτό το πολεμικό σενάριο και τον πρώην διοικητή της ευρωπαϊκής διοίκησης του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη – λόγω της ελληνικής καταγωγής του – καθώς αναφέρει ότι είναι επικεφαλής του American Maritime Institute που είναι ο εκδότης του βιβλίου.