H επόμενη γενιά ηλεκτρικών μοντέλων είναι προ των πυλών, και η BMW I, δοκιμάζει τα νέα της οχήματα σε ακραίες συνθήκες.

Ειδικότερα, τρία από τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας περνούν τώρα από μία σημαντική φάση της διαδικασίας εξέλιξης πριν την παραγωγή, στο κέντρο χειμερινών δοκιμών του BMW Group στη Σουηδία. Η περιοχή δοκιμών που βρίσκεται στην εσχατιά του Αρκτικού Κύκλου προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για το σκοπό αυτό.

Πρόκειται για την BMW iX3 που αναμένεται του χρόνου στην αγορά, το BMW i4 και το BMW iNEXT, που θα λανσαριστούν το 2021,

Τα τρία μοντέλα δοκιμάζονται σε ακραίες καιρικές αλλά και οδικές συνθήκες, και ειδικότερα στα συστήματα κίνησης και ανάρτησης.

Το BMW iX3 θα υιοθετήσει για πρώτη φορά την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive και θα κινείται από ένα πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα με αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων.

Το BMW i4 θα ανεβάσει την αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων, θα μπορεί να επιταχύνει από στάση για τα 100χλμ/ώρα σε 4 ΄΄ ενώ θα αγγίζει σε τελική τα 200χλμ/ώρα!  Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο από το 2021.

Τέλος, το BMW iNEXT, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing από το 2021, υπόσχεται και αυτό αυτονομία άνω των 600χλμ., και θα εφοδιάζεται με την πιο σύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας και με αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3.

https://www.youtube.com/watch?v=Rq-k3ZEcj0A