Τρεις απώλειες μετρά το Πατρινό Καρναβάλι από τον Σεπτέμβριο ως σήμερα μόνο σε επίπεδο μελών Καρναβαλικής Επιτροπής.

Τελευταίο συμβάν ο θάνατος του Αγγελου Πολυδωρόπουλου με μακρά θητεία στο Καρναβάλι και την Καρναβαλική και Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Ο Αγγελος Πολυδωρόπουλος ήταν βαθύς γνώστης του Πατρινού Καρναβαλιού, μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής από το 1977 κι αργότερα μέλος στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Καρναβαλιού και «έφυγε» ως μέλος της. Μάλιστα είναι η δεύτερη απώλεια μέσα σύντομο χρονικό διάστημα για την Καρναβαλική Επιτροπή.

Ο Αγγελος Πολυδωρόπουλος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του το πρωί της Παρασκευής, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Το Σάββατο του Καρναβαλιού έφυγε από τη ζωή η γνωστή Πατρινή Ντέπυ Παπαφιλιπποπούλου, η οποία είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής.

Πριν λίγους μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της, Ανδρέα. Είχε δύο παιδιά, τον Βασίλη και την Πηνελόπη καθώς και εγγονή που έφερε το όνομά της, Δέσποινα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή μια επίσης εμβληματική φυσιογνωμία του Πατρινού Καρναβαλιού, η Ντούλη Δημητροπούλου.

Αφησε το δημιουργικό της στίγμα παρακαταθήκη στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης, ενώ ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά της με το Καρναβαλικό Κομιτάτο, του οποίου, εκτός από ιδρυτικό μέλος, επιμελούνταν σκηνικά και κοστούμια σε όλες τις παραστάσεις του.

Μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε την έκθεση «Κομιτάτο και γελοιογράφοι» το 1995 στον Εσπερο.

Η Ντούλη Δημητροπούλου υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος στην Καρναβαλική Επιτροπή, όπως και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Ντούλη Νικολοπούλου -Δημητροπούλου, ήταν κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, και αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου.

Πηγή και φωτό: thebest.gr