Πρεμιέρα στη Γενεύη πραγματοποίησε και η ευμεγέθης γερμανική στέισον πρόταση της Mercedes-Benz, η  CLA Shooting Brake. Το νέο μοντέλο διαθέτει πιο σπορ εμφάνιση, ενώ στο πίσω τμήμα αλλά και στο πλάιο παραπέμπει στην κορτυφαία AMG GT. Παρά την τοξοδειδή γραμμή του μοντέλου που τίνει να κλείνει προς τα πίσω, το νέο ευρύχωρο μοντέλο έχει πολύ καλό εσωτερικό ύψος ακόμη και τα τους πίσω επιβάτες.

Φυσικά, όπως και όλα τα μοντέλα του γερμανικού ομίλου έτσι και αυτό βρίθει σε ηλεκτρονικά καλούδια – συστήματα υποβοήθησης, συνδεσιμότητα κ.α. – ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεση του δύο δύο μεγάλες οθόνες που αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, ώστε να ελέγχει τα πάντα μέσω αυτών.

Οι μελλοντικοί υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το νέο μοντέλο σε πληθώρα εκδόσεων, βενζίνης και ντίζελ, αρχής γενομένης από τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 1.330 κυβικών και τον επίσης τετρακύλινδρο ντίζελ των 1.500 κυβικών με τους 116 ίππους (CLA 180 d). Φυσικά, για τους πιο φαν της σπορ οδήγησης η AMG έχει δώσει λύση και σε αυτό το μοντέλο.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην χώρα μας το ερχόμενο καλοκαίρι.