Για πρώτη φορά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τα ταξίδια του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έρευνα των ελληνικών αρχών ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ είχε περάσει το 2016 δύο φορές από τη χώρα μας με πτήσεις transit. Την πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου και ύστερα στις 10 Δεκεμβρίου. Την ίδια χρονιά, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 2016, είχε επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας με πτήση από την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Σαντορίνη.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ είχε ριζοσπαστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στα Βαλκάνια. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας εκτιμούν ότι οι επισκέψεις αυτές στις βαλκανικές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- δεν ήταν απλώς ταξίδι αναψυχής αλλά κάτι περισσότερο. Σε συνεργασία με την Ιντερπόλ οι ελληνικές αρχές θα προσπαθήσουν να ερευνήσουν αν ο Τάραντ είχε μια συγκεκριμένη «ιστορική διαδρομή», όπως λένε κάποιες αστυνομικές πηγές.

Αν δηλαδή πήγε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία στην Ελλάδα που είχαν γι’ αυτόν συμβολισμούς οι οποίοι θα ενίσχυαν την ακραία, ρατσιστική και αντιμουσουλμανική συμπεριφορά του, καθώς και αν είχε κάποια επαφή με ριζοσπαστικές ομάδες.

Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη, καθώς συνήθιζε να χρησιμοποιεί και λεωφορείο στα ταξίδια του. Ενδεχομένως να είχε ενοικιάσει κάποιο αυτοκίνητο. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που συμμετέχει στις έρευνες θεωρεί πως φωτογραφίες που έβγαλε ή άλλες αναφορές στον υπολογιστή του ίσως βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.