Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ, οι The Black Keys κυκλοφόρησαν ένα νέο single με τίτλο Lo/Hi!

Με το Lo/Hi το αμερικανικό rock duo από τον Άκρον του Οχάιο, επιστρέδει δυναμικά, στα μουσικά δρώμενα μετά από απουσία πέντε χρόνων.

Οι Dan Auerbach και Patrick Carney έγραψαν και έκαναν την παραγωγή του τραγουδιού, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Oι The Black Keys κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ, «Turn Blue» το 2014 και το διάστημα που μεσολάβησε, συνεργάστηκαν ως παραγωγοί και συνθέτες σε διάφορα πρότζεκτ μεταξύ άλλων, της Michelle Branch, συζύγου του Carney.

View this post on Instagram

New song #LoHi out now. Link in bio ⚡

A post shared by The Black Keys (@theblackkeys) on

View this post on Instagram

New song “Lo/Hi” out now. Link in bio to listen ⚡ Photo credit: @alyssegafkjen

A post shared by The Black Keys (@theblackkeys) on

Οι Black Keys έχουν στο ενεργητικό του 8 albums, 6 βραβεία Grammy και συμμετοχές σε Φεστιβάλ όπως τa Coachella, Lollapalooza και Governors Ball.

Στην τελετή απονομής των Grammy το 2013, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ οι Black Keys κέρδισαν τρία βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Grammy για το καλύτερο ροκ τραγούδι (Lonely Boy).

Ο Dan Auerbach έχει δική του δισκογραφική εταιρεία στο Nashville (Easy Eye) και ο Patrick Carney έγραψε τη μουσική τίτλων της σειράς του Netflix BoJack Horseman.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις μερικές μέρες το Lo/Hi, έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομmύριο views YouTube.

Απολαύστε στο παρακάτω video το νέο τραγούρι των Black Keys: