Στα σωφρονιστικά καταστήματα επικρατεί η ασυδοσία και ο νόμος της ζούγκλας, τονίζει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για παντελή ανυπαρξία του Κράτους, αναφερόμενος στο μακελειό της Πέμπτης, στις φυλακές Κορυδαλλού με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες.

«Ακόμη μια στυγερή δολοφονία κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες» παρατηρεί ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, για τον θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Υπήρχαν τέσσερις μόνο σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη βάρδια για να φυλάξουν εκατοντάδες κρατούμενους», σημειώνει μετά την αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες που σημειώθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Και συνεχίζει: «Η παντελής ανυπαρξία του Κράτους έχει οδηγήσει τα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα σε μία πρωτοφανή κατάσταση όπου επικρατεί η ασυδοσία και ο νόμος της ζούγκλας».

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί και πόσους νεκρούς ακόμη θα πρέπει να θρηνήσουμε, για να αντιδράσει η κυβέρνηση;» διερωτάται ο ίδιος.