Γιος του περιβόητου «Μπάμπη του Φλου», περήφανος ιδρυτής του Οργανισμού Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδας, μουσικός, ποιητής και στενός φίλος του Παύλου Σιδηρόπουλου, από τους πρώτους που άφησαν μακριά μαλλιά στη δικτατορία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί σε μπλόκο και να εξαναγκαστεί σε κούρεμα.

Πρόκειται για τον θρύλο της ελληνικής ροκ, Νίκο Τζονιχάκη, που βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 75 ετών στους Καθενούς στην Εύβοια, όπου είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Φεβρουαρίου, μια νύχτα με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι συγχωριανοί του τον βρήκαν την επόμενη μέρα πεσμένο στο χιόνι. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο γιος του «Μπάμπη του Φλου»

Πατέρας του ήταν ο περιβόητος «Μπάμπης ο Φλου», που ενέπνευσε τον Παύλο Σιδηρόπουλο να γράψει το διάσημο πλέον τραγούδι του.

Ο Μπάμπης ήταν άνεργος, θυμόσοφος, γυναικάς, με ροπή προς το ποτό και μάλλον χαλαρός, καθώς έλεγε ότι «τα πάντα είναι φλου».

Ο Τζονιχάκης ήταν υδραυλικός, ένα επάγγελμα που έλεγε ότι ασκούσε επειδή το ήθελε. Το 1980 ίδρυσε τον Οργανισμό Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδας. Αν και αγράμματος, υπήρξε ποιητής, ενώ ο φίλος του ο Σιδηρόπουλος μελοποίησε ένα ποίημά του.

Το «Τζονιχάκειον άσμα» το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Εν Λευκώ».

Η πιο συνηθισμένη ατάκα, εμπνευσμένη από τα βιώματά του, ήταν η εξής: «Μέσα στην τρέλα του μυαλού μου θ’ αφήσω μια τρύπα κι αν μπορείς να μπεις μέσα».