Tα μελλοντικά της – ηλεκτρικά κυρίως – πλάνα παρουσιάζει στη Γενεύη η Mercedes-Benz.

Τρεις τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν κάτω από τα καπό των γερμανικών μοντέλων. Η  πρώτη είναι τα ήπια υβριδικά συστήματα (MHEV) τα οποία στο άμεσο μέλλον θα τα διαθέτουν όλοι ανεξαιρέτως οι κινητήρες. H δεύτερη τεχνολογία είναι τα plug-in υβριδικά και τέλος, τα καθαρόαιμα, αμιγώς ηλεκτρικά.

Συγκεκριμένα και επί Ελβετικού εδάφους κάνουν την πρεμιέρα τους το καθαρόαιμα ηλεκτρικό πολυμορφικό, το Concept EQV , η Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLC η Mercedes-AMG GT R Roadster και πλήθος εκδόσεων.

H AMG GT R Roadster, διαθέτει κινητήρα bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 585 ίππους και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 317 χλμ./ ώρα.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (BEV- Battery Electric Vehicle) θα είναι τα EQ και η γκάμα τους θα διευρύνεται συνεχώς. Έτσι στη Γενεύη παρουσιάζεται η EQV που είναι η ηλεκτρική έκδοση της V-Class.

Tην παράσταση κλέβει και η EQ Sliver Arrow 01. Πρόκειται για το εντυπωσιακό μονοθέσιο με το οποίο η γερμανική εταιρεία θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ε, με αποτέλεσμα από τη σαιζόν 2019/ 2020 να μετέχει τόσο στη Φόρμουλα 1 όσο και στη Φόρμουλα Ε. Το EQ Silver Arrow 01 ζυγίζει 900 κιλά, αποδίδει μέχρι και 340 ίππους και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ./ ώρα.