Οι προσδοκίες για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «στις δημοσκοπήσεις προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και ο επόμενος» πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση που θα τονώσει τη ζήτηση, θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και θα προσελκύσει επενδυτές».

Στη συνέχεια, ο συντάκτης Gerd Höhler, σημειώνει ότι υπάρχει «ράλι μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών», ενώ αναφέρει ότι «οι χρηματιστές στην Αθήνα πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Εξάλλου η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες. Αλλά και η αναμενόμενη εντός της εβδομάδας έκδοση δεκαετούς ομολόγου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά».

«Υπάρχουν ωστόσο και κίνδυνοι» συνεχίζει το δημοσίευμα, όπου αναφέρει πως «μετά τα πρόσφατα κέρδη δεν αποκλείεται μια τεχνική διόρθωση. Ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν δομικοί αλλά και πολιτικοί κίνδυνοι. Αθετήσεις δανειακών υποχρεώσεων επιβαρύνουν τη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και τον τομέα των επενδύσεων. Στο μεταξύ, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι εκλογές καταλήξουν σε καθαρή πλειοψηφία –ή τελικά σε χρονοβόρες συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που ίσως παραλύσουν τη χώρα. Γι’ αυτό και οι ελληνικές μετοχές προορίζονται για επενδυτές που έχουν επίγνωση των κινδύνων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από