Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για λαχταριστές αλμυρές κρέπες στον φούρνο, που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας και θα απολαύσει όποιος τις δοκιμάσει.

Υλικά

300 ml γάλα

170 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

2 αβγά

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

50 ml ηλιέλαιο

 

Για τη γέμιση

10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

 

Για τη μπεσαμέλ

1 κουταλιές σούπας βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

300 ml γάλα

1 αβγό

50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (extra τυρί τριμμένο και 100 γρ. κρέμα γάλακτος από πάνω)

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τις κρέπες και τις φτιάχνουμε μία μία σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να τσιγαριστεί. Όταν πάρει χρώμα και σφίξει προσθέτουμε σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα. Όταν ρίξουμε όλο το γάλα και το μείγμα πάρει μια παχύρρευστη υφή, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το αβγό και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ σε ένα μπολ για να ρίξουμε τη θερμοκρασία και μετά από λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια. Ανακατεύουμε και έπειτα γεμίζουμε μία μία τις κρέπες τοποθετώντας λίγο από το μείγμα στην άκρη της κάθε κρέπας, τυλίγουμε τα πλαϊνά και μετά ρολάρουμε για να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε λίγο τυρί για να κάνει τραγανή κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά και σερβίρουμε.