Με το ηθικό πλεονέκτημα ανά χείρας και σε κάθε δραστηριότητα, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου κατακεραυνώνουν τους πάντες. Ελα όμως, που έρχονται τα «Παραπολιτικά» για να αντιστρέψουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που έχτισε αλλιώς το μύθο της κι αλλιώς της βγαίνει τώρα.

Παλιά μιλούσαν για προδοσίες, για γερμανοτσολιάδες και για προσκυνημένους. Τώρα αυτό που «πουλάει» είναι το παλιό πολιτικό σύστημα, οι διεφθαρμένοι, αυτοί που «τα πήραν», οι ανήθικοι που δωροδοκήθηκαν με… τροχήλατες βαλίτσες ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάτι που

Χωρίς αποδείξεις βέβαια καθώς ο Γκαίμπελς έχει εγκατασταθεί μόνιμα υπόγεια της Ηρώδου Αττικού και χτυπάει κατά βούληση.

Ούτε καν χωρίς φωτογραφίες ή ηχητικά που να αποδεικνύουν ότι κάποιος «τα άρπαξε».

Όμως, τα γνωστά χαλκεία, σε συνεργασία με τα troll των 0,60 ευρώ έχουν στήσει ένα «συστηματάκι» που συκοφαντεί, απειλεί κι εκβιάζει.

Από την άλλη, τι γίνεται στην περίπτωση που για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος τα ίδια; Και μάλιστα έχοντας φωτογραφίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνειρμούς και να εξυφάνουν σενάρια;

Βλέπουμε π.χ. ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η στήλη Secret δημοσιεύει σήμερα Σάββατο φωτογραφίες (δείτε πιο κάτω) μέσα από τη Βουλή. Είναι κάποιος που σέρνει μια τροχήλατη βαλίτσα και εισέρχεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Δεν θα μπορούσε κάποιος με την άνεση που έχουν σήμερα οι Συριζαίοι, να ενοχοποιήσει και τον…κομιστή της βαλίτσας και το πρωθυπουργικό περιβάλλον; Δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βαλίτσες με… άγνωστο περιεχόμενο πάνε κι έρχονται και μάλιστα στο πρωθυπουργικό γραφείο; Κάπως έτσι δεν λασπολογεί η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Κάπως έτσι δεν κατηγορεί πολιτικούς της αντιπάλους ότι «τα αρπάζουν», ότι τους τα δίνουν σε τροχήλατες βαλίτσες; Η υπόθεση της Novartis με τις 3.000 σελίδες πόρισμα κάπως έτσι δεν έχει στηθεί; Με κουκουλοφόρους μάρτυρες που είδαν κι άκουσαν κάποιον να μπαίνει στο Μαξίμου με βαλίτσα;

Ενας κακοπροαίρετος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι και η βαλίτσα που μπαίνει στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή δεν περιέχει… σωβρακοφανέλες αλλά δεσμίδες με λεφτά;

Και προσέξτε. Δεν είναι μια περίοδος χαλαρή, που δεν έχει θέματα και που δεν θα μπορούσε κανείς να βρει δικαιολογία για να πάρει λεφτά ένας πολιτικός.

Είναι Μάρτιος του 2018, ένα χρόνο πριν όταν η υπόθεση του «Μακεδονικού» έχει αρχίσει να παίρνει φωτιά.

Βαλίτσες και «Μακεδονικό»

Ηταν τότε που έμπαιναν οι βάσεις για να έρθει λίγους μήνες μετά η συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τότε που κρυφά η ΔΕΗ κάνει διαπραγματεύσεις για την αγορά εταιρείας ηλεκτρισμού στα Σκόπια, με τα λεφτά να μπαίνουν σε προσωπικό λογαριασμό φίλου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Γιατί λοιπόν να μην εικάσει κανείς ότι οι τροχήλατες βαλίτσες πάνε κι έρχονται και συνδέονται με την υπόθεση του «Μακεδονικού;»

Διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Γκαίμπελς του Μαξίμου είναι οι πρώτοι που έστησαν τη «φάμπρικα» των σκανδάλων ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, τότε θα πρέπει να δεχθούν κι αυτοί ότι πολλά μπορούν να κρύβουν οι βαλίτσες στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι υπουργοί

Και μιας και μιλάμε για ηθικά πλεονεκτήματα και υπουργούς που είναι «καθαροί», άραγε τι να κρύβει εκείνο το μυστικό DVD που φέρεται να έχει στα χέρια του μεγαλοεπιχειρηματίας και απειλεί να τινάξει το πολιτικό σύστημα στον αέρα; Η εφημερίδα «Καρφί του Σαββατοκύριακου» έχει ρεπορτάζ για καυτή συνομιλία μεταξύ δύο κορυφαίων υπουργών, με συμμετοχή και συζύγου ενός εξ αυτών. Μια συνομιλία που έχει πολλά κι ενδιαφέροντα για… μπίζνες στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλώς το τεκμήριο της αθωότητας είναι κυρίαρχο στον δυτικό πολιτισμό. Εκτός κι αν μιλάμε για πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα. Εκεί είναι όλοι ένοχοι, συκοφαντούνται, σπιλώνονται οι οικογένειές τους και διώκονται απλά και μόνο διότι π.χ. δύο τύποι έβαλαν κουκούλες και λένε αυτά που τους είπαν ότι πρέπει να πουν.

Αν όμως το DVD με τις συνομιλίες των υπουργών έχει πολλά κι ενδιαφέροντα, για να δούμε που θα κρυφτούν όλοι αυτοί που έχουν κάνει το ηθικό πλεονέκτημα σημαία αλλά που κατά βάθος είναι κουρελόχαρτο σε μια κυβέρνηση – κουρελού.