Πιο πρόσφατο και ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, η κατάρρευση τμήματος από το κεντρικό μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με το Ημεροβίγλι, στο Φηροστεφάνι.

Φωτογραφίες από Facebook Κώστας Δαρζέντας

Το μονοπάτι υποχώρησε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, σε βάθος 10 περίπου μέτρων και σε μήκος περίπου 15 μέτρων.

Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της κατάρρευσης.

Στο σημείο έσπευσε από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας, Κώστας Δαρζέντας, και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε στο σημείο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θήρας, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού & Πολεοδομικών Εφαρμογών, Χρυσαυγή Βράντζα, με επείγον έγγραφό της ζητά την άμεση εκκένωση του κτιρίου που βρίσκεται πάνω από το συγκεκριμένο τμήμα του μονοπατιού.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την κήρυξη του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου της Σαντορίνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αποκατασταθεί με άμεσες διαδικασίες το σύνολο των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και αρμόδιος για την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης μετέβη στη Σαντορίνη και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την έκταση και τη σοβαρότητα των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στο νησί (φωτογραφία επάνω).

Οπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Πολύ μεγάλες οι ζημιές από την θεομηνία στη Σαντορίνη.

Το οδικό δίκτυο του νησιού θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες αποκατάστασης.

Αποφασίστηκαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν με επίσημο δελτίο τύπου».

Πηγή: atlantea.news