Με την παγκόσμια πρεμιέρα του να έχει οριστικοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, από τις 5 έως και τις 17 Μαρτίου, το  SKODA KAMIQ ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την κατηγορία των μικρών SUV αλλά και να ενισχύσει την γκάμα της Skoda στην πιο δημοφιλή κατηγορία, παγκοσμίως.

Με σύγχρονο design, κορυφαία συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, πλούσιο εξοπλισμό συνδεσιμότητας το KAMIQ στέκεται δίπλα στα ήδη επιτυχημένα εμπορικά – και μεγαλύτερα –  “αδέρφια” του, το μεσαίο KAROQ και το μεγάλο KODIAQ.

Εκτό από την ξεχωριστή σχεδίαση, το δυναμικό προφιλα και τους δυναμικούς δείκτες πορείας εμπρός και πίσω με διαιρούμενους προβολείς LED,το νέο μοντέλο πατάει στη νέα πλατφόρμα MQB του Group, με το μήκος του να ορίζεται στα 4,24 μέτρα.

Σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο των 2,65 μ. για πέντε επιβάτες, ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων αυξάνεται στα 1.395 όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων έως και 2,447 μέτρων.

Η παλέτα των μοτέρ – με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP – έχει ως εφαλτήριο  τους τρεις κυλίνδρους στα μοτέρ βενζίνης, το 1.0 λίτρο, με το  5ταχυτο μηχανικό κιβώτιο και τους 95 ίππους και φτάνει στους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα 1.5 λίτρου με τους 150 ίππους και το 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων.

Διαθέσιμη και έκδοση πετρελαιοκινητήρα, 1.6 λίτρου με 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο και 250 Nm ροπής.

Στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, και στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν τα Front Assist (με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection) και Lane Assist για αποφυγή εμπρόσθιων συγκρούσεων και διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα.

To Adaptive Cruise Control και το Driver Alert Fatigue σε συνδυασμό με την ύπαρξη εννέα αερόσακων (συμπεριλαμβανομένου γονάτου για τον οδηγό και πλευρικούς για τους πίσω επιβάτες), δίνουν μία σαφή ένδειξη του κορυφαίου επιπέδου ασφάλειας που παρέχει το KAMIQ σε οδηγό και επιβάτες.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας και το infotainment υπάρχουν αρκετές επιλογές, όπως το ηχοσύστημα 10 ηχείων και 405 Watts, με όλες τις λειτουργίες να ελέγχονται από τις έγχρωμες οθόνες αφής διάστασης έως και 9,25”.