Στιγμές από την παιδική του ηλικία αλλά και τη φοιτητική του ζωή μοιράστηκε ο βραβευμένος έλληνας επιστήμονας Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Ο καθηγητής του ΜΙΤ μίλησε στη Βίκυ Φλέσσα για την τον γρίφο του Nash, την τελειομανεία, τον βαθμό του πτυχίου του αλλά και τον Σάκη Ρουβά.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης συνήθιζε να κάνει διακοπές στην Κρήτη και αγαπάει πολύ την πατρίδα του. Πήγε στη Βαρβάκειο και τελείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τον απίστευτο βαθμό 9,98.

«Τελείωσα με 9,98. Σε αυτό που πήρα 9 ήταν στο μάθημα της μακροοικονομίας. Οι βαθμοί για μένα δεν ήταν ποτέ στόχος, ωστόσο ήμουν τελειομανής, πράγμα το οποίο είναι και φρένο γιατί μερικές φορές μπορεί να σε ακινητοποιήσει. Το τέλειο ποτέ δεν θα το πετύχεις, πρέπει να βάλεις μία ιεράρχηση», ανέφερε ο ίδιος.

Όσον αφορά τον γρίφο του Nash που κατέρριψε ο Δασκαλάκης ανέφερε πως η απόφαση να ασχοληθεί με αυτό το πολύπλοκο «πρόβλημα» ελήφθη μετά από ένα ταξίδι του στην Αμερική, όπου είχε πάει για να διαλέξει πανεπιστήμιο για το διδακτορικό του. «Αποφάσισα πως το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας θα είναι η θεωρία παιγνίων μόλις γύρισα από Αμερική. Ετσι πήρα ένα από τα πιο πρόσφατα papers που είχε δημοσιεύσει ο μέντοράς μου, Χρήστος Παπαδημητρίου μαζί με έναν μεταπτυχιακό φοιτητή και συνειδητοποίησα πως μέσα στο paper υπήρχε ένα ανοιχτό πρόβλημα. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό».

Τέλος ο διεθνής επιστήμονας αναφέρθηκε στην στιγμή που έγινε γνωστός στους περισσότερους Έλληνες και στον Σάκη Ρουβά.

«Το 2009  αποφασίζει ο διεθνής οργανισμός επιστήμης των υπολογιστών ACM να μου δώσει το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών. Η ανακοίνωση έγινε συγχρόνως με τη Eurovision, όπου εκείνη τη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία ο Σάκης να πάρει το πρώτο βραβείο. Δυστυχώς ο Σάκης δεν πήρε το πρώτο βραβείο και υπήρχε μία γενική κατήφεια στους Έλληνες. Κάποιος στο Τwitter, τον οποίο δεν γνωρίζω, έστειλε ένα tweet στους φίλους του νομίζω, το οποίο έλεγε «Σάκης ή Δασκαλάκης» και γράφει ένα μικρό μήνυμα τύπου «ρε παιδιά, τι χώρα είμαστε εμείς που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στη Eurovision αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών». Μετά από αυτό το tweet, λοιπόν, ένας blogger, μάλλον φοιτητής του Πολυτεχνείου, έγραψε ένα ίδιο post με τα ίδια παράπονα, με αποτέλεσμα αυτό να διαδοθεί και εγώ να γίνω γνωστός στους Έλληνες», αποκάλυψε ο «Έλληνας Αϊνστάιν».