Αέρας… αλλαγής φυσάει στο Μιλάνο τις τελευταίες αγωνιστικές, με τους Ροσονέρι να αγνοούν την λέξη ήττα από τις 22/12 στο πρωτάθλημα και από τις…16/01 γενικά (ηττήθηκαν 1-0 από τη Γιουβέντους στο ιταλικό σούπερ καπ).

Ο ασταμάτητος Κρίστοφ Πιόντεκ βρήκε δίχτυα ξανά, όπως και οι Κεσιέ και Καστιγέχο, με τους Μιλανέζους να επικρατούν 3-0 της Έμπολι στο Σαν Σίρο και να συμπληρώνουν οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός που μεταπήδησε από τη Τζένοα στη Μίλαν έχει πέν τε γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε σκοράρει δις και κατά της Νάπολι στο Κύπελλο…

Σε ότι αφορά το παιχνίδι της Παρασκευής 22/2 (25η αγωνιστική Serie A) οι Ροσονέρι έμειναν στο μηδέν στο πρώτο μέρος κόντρα στην Έμπολι, όμως στην επανάληψη χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν στο ασφαλές 2-0.

Το σκορ άνοιξε στο 49′ ο Πιόντεκ βάζοντας το 7ο γκολ του σε 6 παιχνίδια με την ροσονέρα φανέλα, για να «γράψει» το 2-0 ο Κεσιέ στο 51′. Στο 67ο λεπτό, ο Καστιγέχο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που ανεβάζει την Μίλαν στους 45 βαθμούς στο -1 από την τρίτη στη βαθμολογία Ίντερ, που αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τη Φιορεντίνα.

Δύο ακυρωθέντα γκολ είχε η ομάδα του Γκατούζο, που ευχαρίστησε τον κόσμο της με την παράστασή της στο γρασίδι του Μεάτσα και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Κόντι, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσί, Μπακαγιόκο (80′ Μπίλια), Πακετά (69′ Μπορίνι), Καστιγέχο, Πιόντεκ (69′ Κουτρόνε), Τσαλχάνογλου.

Εμπολι (Μπέπε Ιακίνι): Ντραγκόφσκι, Βέσελι, Σιλβέστρε, Ντελ’Ορκο, Ντι Λορέντσο, Ακουα (66′ Ουτσάν), Μπενασέρ, Κρούνιτς, Πασκουάλ (74′ Πάγιατς), Φαρίας (66′ Λα Γκούμινα), Καπούτο.