Θέση στην υπόθεση της «μαφιόζικης» καταγραφής της συνομιλίας του που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα πήρε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού παίρνει θέση στην κόντρα Στουρνάρα-Πολάκη. Συγκεκριμένα, σε αυτήν αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Νωρίτερα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδας με ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει «ανήκουστη την προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας », μιλώντας για  βάναυση θεσμική εκτροπή. Μάλιστα, κάλεσε ευθέως τον  Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.»