Νέες προτάσεις φαίνεται να έχουν πέσει στο τραπέζι, από την κυβέρνση στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και του νόμου Κατσέλη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε νέα σύσκεψη των τραπεζίτων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες και τα κριτήρια ένταξης στο νέο μηχανισμό, υπό τους κ.κ. Φλαμπουράρη και Λιάκο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρά τις αρχικές πληροφορίες, δεν θα λάβει μέρος στη σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης στους βουλευτές μέλη της ΕΠΕΚΕ χρηματοπιστωτικου του κόμματος. Φαίνεται να οριστικοποιειται το ανώτατο όριο προστασίας της α’ κατοικίας στα 250.000 ευρώ (εμπορική αξία) για τους τρίτεκνους (με αρχικό ίσως τις 150.000 ευρώ).

Διαμορφώνεται και η έννοια του μέγιστου υπολοίπου οφειλής προς τα τραπεζικά ιδρύματα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ύψος 150.000 ευρώ (το οποίο αφορά καθαρή οφειλη) θα είναι το όριο του οποίου δεν μπορεί κάποιος να υπερβεί και να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις ένταξης στο νέο μηχανισμό τα οποία είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.