Την δυναμική επιστροφή του στην ενεργό πολιτική σηματοδοτεί η απόφαση τού Γιώργου Βουλγαράκη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, πηγαίνοντας κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο Γ. Βουλγαράκης, που εκλεγόταν επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ και είχε διατελέσει και υπουργός, διεγράφη από τον κόμμα το 2010, από τον Αντώνη Σαμαρά και έκτοτε είχε μείνει στο περιθώριο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το porntiki. gr, ο ίδιος εκτιμά ότι είναι σε θέση να συσπειρώσει κατηγορίες πολιτών που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, δηλώνουν ότι δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες και επιλέγει να αναμειχθεί ξανά ενεργά με την πολιτική, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σε επαφή μαζί του φέρεται να είναι στελέχη της Ν.Δ., πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες της Α’ Αθηνών, αλλά και αρκετά στελέχη των «μικρών» κομμάτων της ευρύτερης Δεξιάς, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, σε δημοσιές δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ Πάνος Καμμένος όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκαν με θετικά λόγια στην επιστροφή του Γιώργου Βουλγαράκη στην ενεργό πολιτική δράση.

Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, ο Βουλγαράκης φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πόλο θεσμικής – δημοκρατικής έκφρασης των κεντροδεξιών πολιτών που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και, ταυτόχρονα, μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση σε έναν δήμο του οποίου ο ίδιος γνωρίζει κάθε γωνιά, καθώς έχει επί δύο δεκαετίες εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά τους δημότες του.

Δημοσιεύτηκε από George Voulgarakis στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019