Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται καθίσει ο Ανδρέας Γιακουμάκης, ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη, εγκαλούμενος από τον πρώην διευθυντή της γαλακτοκομικής Σχολής.

«Αυτή τη μέρα περιμένω» είπε ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης για την ημέρα που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή της δημοσιογράφου, της εκπομπής «Μαζί σου», η οποία αναφέρει πως ο κ. Ανδρέας έβγαλε από την τσέπη του, όταν επισκέφτηκε το σημείο όπου βρήκαν το πτώμα του γιου του, ένα τσαλακωμένο χαρτί, λέγοντας στη δημοσιογράφο: «Αυτή τη μέρα περιμένω».

Οι χαροκαμένοι γονείς και ένας οικογενειακός φίλος μετέβησαν στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, στις 15 Μαρτίου 2015, με τον κ. Ανδρέα Γιακουμάκη να μην μπορεί να συγκρατήσει τους λυγμούς και να ξεσπά σε μία κραυγή, φωνάζοντας «Βαγγέλη μου».

Σχετικά με την επερχόμενη δίκη του Ανδρεά Γιακουμάκη, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, μετά την ολοκλήρωση της δίκης του πρώην διευθυντή της γαλακτοκομικής Σχολής, ο ίδιος πέρασε μπροστά από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η οικογένεια Γιακουμάκη. Η οικογένεια εξέλαβε την παραπάνω κίνηση ως ειρωνική και έτσι υπήρξε διένεξη μεταξύ του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη και του πρώην διευθυντή της Σχολής, κατά την οποία ο κ. Γιακουμάκης φέρεται να αποκάλεσε τον πρώτο «παλιοτόμαρο» και «τομάρι της κοινωνίας», ενώ - σύμφωνα με τη δικογραφία - τον τραυμάτισε ελαφρά.

Τότε ήταν που ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, μαζί με το δικηγόρο του, Σπύρο Μποροδήμο, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν ότι ο διευθυντής δέχθηκε ύβρεις και προπηλακισμούς από τον Ανδρέα Γιακουμάκη, καταθέτοντας μήνυση για εξύβριση και σωματική βλάβη.

Έτσι, ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης κατηγορείται για προσβολή της τιμής, με λόγο και από πρόθεση, καθώς και για πρόκληση σωματικής βλάβης, από πρόθεση.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Εισαγγελέας φέρεται να είπε στον κ. Γιακουμάκη «να τα βρουν», προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η δίκη, όμως εκείνος αρνήθηκε.