Να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα σχολεία σχολικές μονάδες του νομού Ρεθύμνου ζητούν, από το αρμόδιο Υπουργείο, με επιστολή τους το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και οι διευθυντές των σχολείων.

Πρόκειται για τα σχολεία «Γυμνάσιο Κράνας, Γυμνάσιο Φουρφουρά και ΓΕΛ Φουρφουρά, Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Γαράζου όμορα με το Γυμνάσιο Κράνας και το Γυμνάσιο Συβρίτου όμορο με το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Φουρφουρά». Τα συγκεκριμένα σχολεία ανήκουν σε έναν νομό με υψηλή μαθητική διαρροή, απουσία ακτοπλοϊκής και αεροπορικής συγκοινωνίας και ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου τα παραπάνω είναι στοιχεία, τα οποία αγνοήθηκαν στη μοριοδότηση που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, παρόλο, όπως υποστηρίζουν, και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων το ζήτημα αναδείχτηκε έντονα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων και σύσσωμες τις τοπικές Αρχές.

Τα σχολεία αυτά είναι μακριά από την πρωτεύουσα του νομού, σε περιοχές με κακό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μην προτιμώνται από τους αναπληρωτές που τοποθετούνται στην Π.Ε. Ρεθύμνου. Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν επαρκούν, γιατί, αν επαρκούσαν, ίσως να μην υπήρχε λόγος σύνταξης της παρούσας επιστολής. «Ο ορισμός της Κράνας (η οποία μέχρι το καλοκαίρι είχε το καθεστώς του δυσπρόσιτου και το καταργήσατε) και του Φουρφουρά ως δυσπρόσιτων και αντίστοιχα του Γαράζου και της Συβρίτου ως όμορων, για συμπλήρωση ωραρίου, σε συνδυασμό με τη διπλή μοριοδότηση, θα καθιστούσε τα εν λόγω σχολεία ελκυστικά στις δηλώσεις των αναπληρωτών. Ακόμα όμως και αν τελικά δεν ισχύσει η διπλή μοριοδότηση, εμείς επιμένουμε στο αίτημά μας, έστω και για λόγους δικαίου. Και, ασφαλώς, δεν ξεχνάμε πως η συνολική λύση βρίσκεται στη στελέχωση των σχολικών μονάδων με επαρκείς και μόνιμους διορισμούς και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών» τονίζουν από κοινού με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, οι διευθύντριες, ο διευθυντής και οι σύλλογοι διδασκόντων των Γυμνασίων Γαράζου, Κράνας, Συβρίτου, Φουρφουρά, του ΕΠΑΛ Γαράζου και του ΓΕΛ Φουρφουρά.