Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί η αύξηση στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος ενώ  υποστήριξε ότι δεν θα καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς καταναλωτές εν τούτοις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του ποσοστού που σήμερα είναι της τάξης του 15%.

Συγκεκριμένα, ο κ.Παναγιωτάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr, με αφορμή την υπόθεση του φιάσκου στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων αναφέρθηκε και στο θέμα των τιμολογίων της επιχείρησης επισημαίνοντας ότι «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε».

Σε ότι αφορά το θέμα της έκπτωσης που λαμβάνουν οι συνεπείς καταναλωτές τόνισε πως δεν υπάρχει συζήτησης κατάργησης σημειώνοντας όμως ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης» που σημειωτέον σήμερα ανέρχεται στο 15%.

Αναφορικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων ο πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε πως σύντομα θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός προσθέτοντας πως «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Ακόμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ τόνισε ότι επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις αρνητικές εξελίξεις ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη.

Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».