Τουλάχιστον 252 μετανάστες από το Μπανγκλαντές βρέθηκαν κλεισμένοι υπό ασφυκτικές συνθήκες σε δύο καταστήματα στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας στην Ινδονησία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της χώρας για θέματα μετανάστευσης.

Οι μετανάστες βρέθηκαν να λιμοκτονούν όταν εντοπίστηκαν στα καταστήματα αυτά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μεντάν την Τετάρτη, διευκρίνισε ο επικεφαλής για θέματα μετανάστευσης της Βόρειας Σουμάτρας Άικον Σιρεγκάρ.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστει αν οι μετανάστες αυτοί εισήλθαν στο ινδονησιακό έδαφος νόμιμα ή παράνομα, αλλά μόνον ότι επεδίωκαν να βρουν δουλειά στη Μαλαισία.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει επίσης αποσαφηνιστεί για πόσο καιρό βρίσκονταν μέσα στα δύο κτίρια.

"Μπορεί να ήρθαν παράνομα με πλεούμενο και να περίμεναν να μεταφερθούν στην Μαλαισία", σημείωσε. "Ακόμη αναζητούμε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα".

Αυτοί μεταφέρθηκαν σε κέντρο για τους μετανάστες στην Μεντάν.

Τα τελευταία χρόνια, πλεούμενα που μεταφέρουν μέλη της υπό διωγμό κοινότητας των Ροχίνγκια στην Μιανμάρ έχουν αποκλειστεί στην Σουμάτρα καθώς κατευθύνονται προς μια τρίτη χώρα.

Από το 2012 που ξέσπασε η βία στην πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, δεκάδες χιλιάδες Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με πλεούμενα. Τους τελευταίους 18 μήνες εκατοντάδες χιλιάδες έχουν διασχίσει τα σύνορα με το Μπανγκλαντές, όπου τους μεταφέρουν σε καταυλισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από