Μπροστά σε κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων φαίνεται πως βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, γραφείο συνοικεσίων εξασφάλιζε «νύφες… χήρες», οι οποίες είχαν δήθεν κληρονομήσει από τους προηγούμενους συζύγους τους μεγάλα ποσά μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Ωστόσο, δεν ήταν και τόσο εύκολο να τελεστεί το… μυστήριο, καθώς τα ηλικιωμένα θύματα έπρεπε να δώσουν και αντίτιμο για να έρθουν «εις γάμου κοινωνία».

Από τις επισταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το ποσό που καλούνταν να πληρώσουν ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ, χρήματα που ορισμένοι ηλικιωμένοι έδωσαν, αλλά, όπως αποδεικνυόταν στην πορεία, ούτε πλούσια χήρα υπήρχε, ούτε κληρονομιά.

Πίσω από την υπόθεση φαίνεται πως κρύβονται τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, εκτός της ιδιοκτήτριας γραφείου συνοικεσίων - που φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές – στο οποίο απευθύνονταν οι ηλικιωμένοι για τις «πλούσιες χήρες», ενώ φαίνεται πως έχουν γίνει και έρευνες σε σπίτια εμπλεκομένων.

Σε μία μάλιστα από τις περιπτώσεις, η ιδιοκτήτρια υποσχέθηκε να παντρευτεί η ίδια ηλικιωμένο, αποσπώντας του ουκ ευκαταφρόνητο ποσό.

Η προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, καθώς η έρευνα εκτείνεται σε βάθος χρόνου, από το 2017, και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: parakritika.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από