Την αποφασιστικότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει τη δημόσια υγεία, ως πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής της, επαναβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, σε εκδήλωση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 2,3 εκατ. ευρώ την προμήθεια σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο, ενώ εξαιρετικής σημασίας κίνηση αποτελεί, όπως τόνισε η κ. Κυπριανίδου, η εκκίνηση της διαδικασίας αποκατάστασης του γειτονικού ιστορικού συγκροτήματος των προσφυγικών πολυκατοικιών, δεδομένου ότι ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει μέρος των διαμερισμάτων να διατεθούν ως κοινωνική κατοικία στους συνοδούς των ασθενών που νοσηλεύονται στον «Άγιο Σάββα».

«Στεκόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην συντονισμένη προσπάθεια εργαζομένων και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ανακούφιση στους πάσχοντες συμπολίτες μας» επισήμανε, στον χαιρετισμό της η κ. Κυπριανίδου και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό, ακριβώς, η σημερινή περιφερειακή Αρχή είναι από την αρχή αρωγός σε αυτήν την επίπονη προσπάθεια, προσφέροντας αφενός σημαντική οικονομική ενίσχυση αφετέρου συμβάλλοντας με τη διάθεση των διαμερισμάτων, ώστε οι συνοδοί των νοσηλευομένων του «Αγίου Σάββα» να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αγαπημένους τους».