Σκηνές άγριας Δύσης με κλοπές σιδηροδρομικών υλικών που έχουν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται τρένα στη μέση της διαδρομής με εγκλωβισμένους δεκάδες επιβάτες, εκτυλίσσονται πλέον ολοένα και πιο συχνά. Η χαοτική κατάσταση που υπάρχει ως προς την φύλαξη του σιδηροδρομικού υλικού και την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας του πλήθους επιβατών που διακινείται καθημερινά με τα τρένα, έχει αποθρασσύνει συμμορίες ληστών που δρουν ανεξέλεγκτα τόσο εντός Αττικής όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αυτή τη φορά, δράστες κυκλώματος έκοψαν ανενόχλητοι εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Η αμαξοστοιχία παραμένει ακινητοποιημένη με τους επιβάτες εγκλωβισμένους.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 61 που πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 8 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν τμήματα από τα καλώδια που είχαν κόψει οι άγνωστοι, βρίσκονταν πάνω στις γραμμές καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση του τρένου. Παράλληλα από τις 9 το βράδυ έχει ακινητοποιηθεί μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και η αμαξοστοιχία με αριθμό 60 και κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να συνεχίσει ταξίδι προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή του Δομοκού κοντά στον σταθμό Θαυμακού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ήδη γίνονται συνεννοήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τον τρόπο μεταφοράς των επιβατών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από