Εντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκαλούν οι δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης από έξι βουλευτές, τέσσερις ανεξάρτητους και δύο των ΑΝΕΛ, οι οποίοι συναποφάσισαν να εξασφαλίσουν την οριακή πλειοψηφία στην κυβέρνηση, ψηφίζοντας στο εξής οποιοδήποτε νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή.

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί» σημειώνει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, για τη νέα κοινοβουλευτική εξέλιξη, όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις επιστολές που έστειλαν στο Προεδρείο της Βουλής έξι ανεξάρτητοι βουλευτές, δηλώνοντας πως θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

«ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής ,η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;