«Στο σημείο μηδέν» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των αγροτών με την κυβέρνηση όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Γιάννης Βάγγος.

Απαντώντας στην πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, ο κ. Βάγγος είπε ότι «πριν από ένα μήνα πήγαμε με τα ίδια αιτήματα και δεν έκανε τίποτα, μας κοροϊδεύει ο κ. Αραχωβίτης. Θέλουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είπε ότι «αποκλεισμούς έχουμε 2 κάθε απόγευμα στα 18 μπλόκα, θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις στον Προμαχώνα».

«Το θέμα είναι αυτή η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την πραγματική παραγωγή. Μας έλεγε επί Σαμαρα ότι δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστές οι πόρτες του Μαξίμου για τους εκπροσώπους της πρωτογενούς παραγωγής και τώρα είναι εξαφανισμένος» συμπλήρωσε ο κ. Βάγγος.

Αναρωτήθηκε, επίσης, με αφορμή τις προληπτικές διώξεις κατά αγροτών «μήπως είναι διατεταγμένη η Δικαιοσύνη; Κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται αυτό αλλά η δικαιοσύνη λειτούργησε για εμάς με ιλλιγγιώδη ταχύτητα».

Όσον αφορά το βασικό αίτημα των αγροτών εξήγησε ότι «έχουμε την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη. Έχουν ανέβει όλα 40% και όλοι τσιμουδιά. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε με την ακριβότερη ενέργεια και την υψηλότερη φορολογία».