Επτά υεμενίτες άμαχοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση στη Μόχα (νοτιοδυτικά), δήλωσε την Τρίτη αξιωματικός των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Η έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα και φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε αγορά στη Μόχα, όπου βρίσκονται στρατόπεδα των δυνάμεων της συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη υπέρ της κυβέρνησης στον πόλεμο με τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Μόχα αποσπάστηκε από τους Χούθι τον Ιούλιο του 2017 και μετατράπηκε σε βάση και εφαλτήριο των επιχειρήσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων προς βόρεια κατεύθυνση, ειδικά στην πόλη Χοντάιντα, όπου βρίσκεται το λιμάνι με την υψηλότερη στρατηγική σημασία στη χώρα.

Τον απολογισμό των επτά νεκρών αυτής της επίθεσης, για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, επιβεβαίωσε ιατρική πηγή. Τον αριθμό των 20 τραυματιών έδωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Υεμένης, ο Μουάμαρ αλ Ιριάνι, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται ο Ζιάντ ας Σαράμπι, παραγωγός βίντεο για λογαρισασμό ενός τηλεοπτικού δικτύου του Αμπού Ντάμπι, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι ακόμη ένας δημοσιογράφος του ίδιου δικτύου, ο Φάισαλ αζ Ζαμπχάνι, διευκρίνισε ο Ιριάνι.

Ο πόλεμος στη Υεμένη, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί τέσσερα χρόνια, έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη, κατά τον ΟΗΕ.