Τα μικρά παιδιά που τρώνε ένα αβγό κάθε μέρα, αναπτύσσονται περισσότερο σε σχέση με όσα δεν τρώνε καθόλου, λένε οι έρευνες, ωστόσο σε πείσμα ιατρών και γονιών, υπάρχουν παιδάκια που απεχθάνονται αυτόν τον διατροφικό θησαυρό πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και βιταμινών, που θεωρητικά μπορούν να καταναλώσουν μετά τα πρώτα τους γενέθλια.  Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν προκειμένου το παιδί να φάει το αυγό του;

Η προσθήκη του αυγού σε διάφορες μορφές, μέσα στα άλλα φαγητά του παιδιού είναι ως επί το πλείστον η λύση.

Στα περισσότερα παιδιά αρέσουν τα τυριά, οπότε μπορείτε να φτιάξετε ομελέτα με τυριά και λαχανικά. Αν διαθέτετε και λίγη φαντασία μπορείτε να ετοιμάσετε το αβγό στο τηγάνι φτιάχνοντας σχέδια με τον κρόκο και το ασπράδι, που θα εντυπωσιάσουν το παιδί.

Το αβγό μπαίνει και στο τοστ που είναι αγαπημένο των παιδιών. Στα περισσότερα παιδιά αρέσει και το φυστικοβούτυρο, οπότε μπορείτε να τα συνδυάσετε με αβγό.

Θυμάστε που, όταν ήσασταν παιδιά, που τρωγατε αβγοφέτες. Και αυτές μπορείτε να τις φτιάξετε για το παιδάκι σας.

Το αβγό μπορεί να αποτελέσει και κύριο συστατικό πίτσας με μπέικον και τυριά, κάτι στο οποίο μάλλον το παιδί σας δεν θα αντισταθεί.

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε άσπρα μακαρόνια με αβγά ή την λατρεμένη carbonara. Ακόμη και ρύζι μπορείτε να σερβίρετε γαρνιρισμένο με κομματάκια ομελέτας.

Μπορείτε να φτιάξετε και αλμυρά muffins με αβγό, που συνήθως λατρεύουν τα παιδιά.

Επίσης, μπορείς να φτιάξετε χτυπητό αβγό με ζάχαρη και κακάο.

Μέχρι και σε ανάμικτο χυμό μπαίνει μέσα αβγό.

Είμαστε σίγουροι ότι εσείς, που γνωρίζετε καλύτερα από όλους τις γευστικές συνήθειες του παιδιού σας, θα σκεφθείτε και άλλες ιδέες ώστε να μην στερηθεί από το διαιοτολόγιό του αυτή την τόσο πλούσια σε συστατικά τροφή. Να προτιμάτε τα φρέσκα και βιολογικά αβγά.