Ολοκληρώθηκε η 24η δημόσια κλήρωση, η οποία αφορά ατις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν από τους φορολογούμενος τον Δεκέμβριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας σε κάθε δημόσια κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δε θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

– Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

– Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

-Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Π.χ. για συνολικό άθροισμα συναλλαγών 300 ευρώ, αντιστοιχούν 200 λαχνοί. Οι 100 προκύπτουν από τα πρώτα 100 ευρώ και οι επόμενοι 100 από τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ’ αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.