Τρεις διαγωνισμοί για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο αναμένεται να εκδοθούν μέχρι την άνοιξη. Αφορούν συνολικά 5.130 θέσεις τακτικού προσωπικού στους τομείς της Υγείας αλλά και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο κοντά σε δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη για τις 1.116 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός αναμένεται να σταλεί εκ νέου για δημοσίευση τις επόμενες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας με έγγραφο-αίτημα στο ΑΣΕΠ ζήτησε την προσωρινή αναστολή της έκδοσης της προκήρυξης 11Κ/2018.

Πρόκειται για θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, κατηγορίας Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, οι θέσεις αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής: 110 προσλήψεις για την κατηγορία ΠΕ, 459 προσλήψεις για την κατηγορία ΤΕ, 381 προσλήψεις για την κατηγορία ΔΕ  και 166 προσλήψεις για την κατηγορία ΥΕ.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν κατά βάση διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι ιατρικό. Ετσι, ενδεικτικά στην προκήρυξη συμπεριλαμβάνονται ειδικότητες, όπως: Διοικητικού ΠΕ, Διοίκησης Μονάδων Υγείας ΤΕ, Πληροφορικής ΠΕ, Φυσικοθεραπευτών ΤΕ, Μαιευτικής ΤΕ, Νοσηλευτικής ΤΕ και ΔΕ, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό ΥΕ, Πληρώματα Ασθενοφόρου ΔΕ, Γραμματείς ΔΕ και Φαρμακοποιοί ΠΕ.  Θέμα χρόνου είναι και η έκδοση από την Ανεξάρτητη Αρχή της προκήρυξης που αφορά 757 μόνιμες θέσεις σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Οπως όλα δείχνουν, η νέα προκήρυξη πρόκειται να βγει στον αέρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποτελεσμάτων της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018, η οποία και αναμένεται να τελειώσει μέχρι τις αρχές του Μαρτίου.

Οι 757 θέσεις – όπως όλα δείχνουν – θα κατανεμηθούν σε 13 δημοτικές επιχειρήσεις αποχέτευσης και ύδρευσης, δύο φορείς επεξεργασίας αποβλήτων σε Ιθάκη και Αττική αλλά και σε 28 δήμους.

Ειδικότητες

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις αφορούν ειδικότητες, όπως διοικητικοί, πολιτικοί μηχανικοί, βιολόγοι, οικονομολόγοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, λογιστές, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνολόγοι περιβάλλοντος, μηχανοτεχνίτες, οδηγοί απορριμματοφόρων, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί φορτηγών, προσωπικό τεχνικών ειδικεύσεων καθώς και εργοδηγοί.

Αργότερα και μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να μπει μπροστά ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που αφορά συνολικά 3.257 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για το εν λόγω πρόγραμμα.

Μάλιστα, μόλις πριν από λίγο καιρό, το υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιο που εξέδωσε, περιγράφει τη διαδικασία με την οποία πρόκειται να δημιουργηθούν οι οργανικές θέσεις για το πρόγραμμα. Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, τα Δημοτικά Συμβούλια θα πρέπει να αποφασίσουν «περί τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και σύστασης νέων θέσεων και θα πρέπει να αποσταλεί για έγκριση στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης το αργότερο μέχρι 31/1/2019», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Πάντως, στην προκήρυξη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα προβλέπεται για όλους τους συμβασιούχους, οι οποίοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα, να υπάρχει μοριοδότηση. Οι ειδικότητες που πρόκειται να ζητηθούν είναι μεταξύ άλλων κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί και βοηθητικό προσωπικό.