Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του  ο 63χρονος ο οποίος  φέρεται να απέστειλε απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα, ενόψει της ψήφισης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κατηγορούμενος είχε στο πλευρό του συγγενείς και φιλους, ενώ στα δικαστήρια  ήταν και η πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, η οποία -όπως δήλωσε- βρέθηκε εκεί  ως ένδειξη συμπαράστασης.

Απιλογολυμενοος ο 63χρονος  αρνήθηκε την κατηγορία, αποδεχόμενος ωστόσο ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται». Μάλιστα, κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την Αικ. Παπακώστα. «Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της ειναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρεπει συνεπώς για να μην ειναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βαρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.

«Ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, δήλωσαν«Ο εντολέας μας  έξέφρασε μια γνωμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλετή του ελληνικού κοινοβουλίου που λεει οτι απο τις πραξεις και οι παραλείψεις της μπορει να οδηγήσουν σε ασκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκηθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχεση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, οπως υποστηρίζουν βουλευτες. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».