«Ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον υπεύθυνο πολιτικό, χτίζοντας επαφές στο εξωτερικό και φαντασιώνεται ότι θα επηρεάσει έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται ότι η τύχη του θα είναι όμοια με αυτή της «στυμένης λεμονόκουπας»», τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης. Η βαθιά κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης και τα όσα κάνει για να αποφύγει τις εκλογές και κατ’ επέκταση την πτώση της, είναι αισθητικά, θεσμικά και πολιτικά χυδαία, προσέθεσε ο κ. Αυγενάκης.

«Ο δε κ. Καμμένος από την άλλη, αφού έπαιξε με το προσφυγικό, με την ανοχή των ευαίσθητων αριστερών, αφού έκανε τα ταξιδάκια με το αεροπλάνο που θα… πουλούσε, αφού τζόγαρε στα καζίνο και έκανε τα ψώνια του στο Selfridges, αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη προσπαθώντας να πουλήσει όπλα στη μαύρη αγορά, αφού κατσάδιασε τους πυρόπληκτους όταν του είπαν τι έζησαν, αφού ανέχτηκε την χειρότερη συμφωνία που θα μπορούσε να υπάρξει για το ονοματολογικό για το οποίο διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, πήδηξε μόλις προχθές από το καράβι μπας και κάνει προεκλογική περίοδο», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ, αναφερόμενος στον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο.

Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές, ο κ. Αυγενάκης είπε: «Πως δέχεστε να συμβαίνει αυτός ο κυβερνητικός και κοινοβουλευτικός τραγέλαφος; Γιατί προχωρείτε σε ένα σωρό τεχνάσματα αποφυγής των εκλογών; Τι φοβάστε κύριοι; Φοβάστε κάτι; Διότι φαίνεται ότι φοβάστε και ότι μαζί με τον κ. Καμμένο, είστε αντικείμενο ενός απόλυτου και ασφυκτικού εκβιασμού από τον πρωθυπουργό. Εάν δε φοβάστε κάτι, τότε έχετε πάρει ανταλλάγματα. Τι ανταλλάγματα έχουν πάρει οι πρόθυμοι βουλευτές για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καταρρέει; Να εξηγήσουν τη στάση τους. Διότι όσοι πουν «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης, λένε επί της ουσίας «ναι» και στην συμφωνία των Πρεσπών».

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Καμμένου, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι: «αποτελεί σιωπηρή συγκατάθεση και παρασκηνιακή στήριξη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος παραμένει συνεταίρος, σιωπηλός συγκυβερνήτης και συνυπεύθυνος για την έκβαση της συμφωνίας Πρεσπών».

Τέλος, απευθυνόμενος ο Λευτέρης Αυγενάκης στην εθνική αντιπροσωπεία, επισήμανε: «στην ψήφο εμπιστοσύνης αύριο, θα αναμετρηθούμε όλοι με την ιστορία. Όσοι πουν «ΝΑΙ» στη κυβέρνηση, λένε «ΝΑΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τα δύο, είναι απέναντι στη λαϊκή βούληση. Και η χώρα δεν αντέχει άλλο ξεπούλημα, άλλη αβεβαιότητα και άλλη υποκρισία. Όλοι σας κατά βάθος το γνωρίζετε. Σας καλούμε να κάνετε τη σωστή επιλογή».