Έντονη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί το βράδυ στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα, η Τερέζα Μέι θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα χάσει την αναμέτρηση, καθώς δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα δεδομένα στους αριθμούς των βουλευτών που έχουν ήδη κάνει σαφές ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία της (από 130 έως πάνω από 200 ψήφοι).

Στην περίπτωση αυτού του σεναρίου η χώρα θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά, την ώρα που απομένουν λιγότερο από δυόμισι μήνες μέχρι την ημέρα που προβλέπεται το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στις Βρυξέλλες, είναι και η εσπευσμένη επιστροφή από το Στρασβούργο όπου βρισκόταν, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να χειριστεί ζητήματα που σχετίζονται με το Brexit μετά την αποψινή ψηφοφορία, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είναι σημαντικό να είναι διαθέσιμος και να εργαστεί στις Βρυξέλλες κατά τις επόμενες ώρες» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.