Στην απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, τονίζοντας ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, γιατί η χώρα έχει ανάγκη μια νέα αλλαγή.

Τα στελέχη μπορούν και πρέπει να έχουν τις προσωπικές τους απόψεις, σχολίασε στην αρχή της ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην απόφαση του Σπύρου Δάνελλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συμβαίνει παντού γιατί να μην συμβαίνει και στα κόμματα. Το Ποτάμι τα κατάφερε να γίνει η σύγχρονη αντιπολίτευση. Ψηφίσαμε και δώσαμε ζωή σε νομοθετήματα που χωρίς εμάς δεν θα περνούσαν. Οι βουλευτές μας δεν ψήφισαν ενιαία, αλλά αυτό ήταν και το επιτρεπτό στο δικό μας κόμμα. Η κόκκινη γραμμή είναι μια: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου και δεν επιβραβεύει τα λάθη. Και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι κατάντια της πολιτικής κ. Δανέλλη η παροχή ψήφος εμπιστοσύνης, είπε και πρόσθεσε ότι ο Δανέλλης δεν εξαγοράστηκε, ούτε λεφτά, ούτε καρέκλα παζάρεψε.

Σε μια έξαρση εγωισμού έβαλε πάνω από όλα το δικό του θέλω. Η δική του άποψη, οι δικές του ιδέες ήταν ανώτερες από όλων των άλλων.

Υπάρχει μια σύμπτωση όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα. Η συνείδηση λειτουργεί με ποσοτικά κριτήρια όταν το κόμμα σου είναι μικρό και η επόμενη θέση σου είναι μεγάλη.

Είχε δώσει δείγματα γραφής ο κ. Τσίπρας, όπως με την κ. Παπακώστα και την κ. Μεγαλοοικονόμου. Η χώρα δεν πάει πουθενά. Οι μεταγραφές Δευτέρα αλλού, Τρίτη εδώ δεν επιβραβεύονται. Σήμερα έχουμε 20 βουλευτές που παίζουν μουσικές καρέκλες., είπε λέγοντας ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έγιναν με λίστα.

Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί απέτυχε στα SOS κεφάλαια της πολιτικής. Η χώρα έχει ανάγκη μια νέα αλλαγή.