«Για τον Πειραιά είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος, καθώς είναι μία πόλη με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι η πόλη που στηρίζεται στους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Ο Πειραιάς είναι η είσοδος και η έξοδος εκατομμυρίων τουριστών, είναι η φυσική έδρα της ναυτιλίας», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στην εκδήλωση της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των παραγωγικών φορέων, στο μέγαρο του ΕΒΕΠ, όπου παρευρέθηκε.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει δρομολογηθεί ποτέ στην πόλη του Πειραιά. Συγκεκριμένα όπως είπε, ο δήμος Πειραιά έχει εξασφαλίσει συνολικά 111.683.000 ευρώ μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης κι άλλων ευρωπαϊκών πόρων, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε αναπτυξιακά έργα. Μάλιστα, επεσήμανε τις επενδύσεις στο λιμάνι και τα έργα του μετρό και το τραμ, τα οποία αναμένται να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή και των Πειραιωτών και των επισκεπτών.

Πάντως, ο κ Μώραλης σημείωσε πως στην πόλη του Πειραιά όλοι οι φορείς ενωμένοι, έχουν δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας. «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί: Η Μητρόπολη, οι παραγωγικές τάξεις, ο δήμος, η Περιφέρεια. Παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, έχουμε πλέον ένα μακρόπνοο πλάνο για τον Πειραιά, το οποίο αν όλοι δουλέψουμε σκληρά, θα ευοδωθεί επ΄ ωφέλεια των κατοίκων του Πειραιά, αλλά και των επισκεπτών και των τουριστών», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος. Κλείνοντας, δε, τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς, ζήτησε, ενόψει εκλογών, να δώσουν όλοι στους δημότες και στους πολίτες ένα μήνυμα διαφορετικό: «Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε κόσμια, να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να μην έχουμε μία χρονιά με εντάσεις και στη χώρα, αλλά πολύ περισσότερο στον Πειραιά, τον οποίο εκπροσωπώ», κατέληξε.