Μια μεγάλη σημαντική συνεργασία επιτεύχθηκε ανάμεσα σε δύο παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, την VW και τη Ford. Συγκεκριμένα, αμφότεροι, συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα τους, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την περαιτέρω αναβάθμιση τους σε τομές όπως την καινοτομία ( εξέλιξη τεχνολογίας κ.α.) καθώς και την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Όπως ανέφεραν σήμερα, το μεσημέρι, στην κοινή τηλε-διάσκεψη τους, η συνεργασία δεν προβλέπει την ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών.

Αρχικά, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, και προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη.  Επίσης, η συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας για κάθε εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2023.

Τέλος, τόσο η Volkswagen όσο και η Ford δεσμεύονται να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης.