Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 03:30 και ευτυχώς είχε θετική έκβαση αφού η κοπέλα κατάφερε να απομακρύνει το χέρι του δράστη από το στόμα της με αποτέλεσμα τα ουρλιαχτά της να κινητοποιήσουν τους ενοίκους και εκείνος να τρομάξει και να φύγει τρέχοντας.

Ωστόσο, πρόκειται για το δεύτερο πανομοιότυπο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες στην ίδια πολυκατοικία καθώς στα τέλη Δεκεμβρίου, πιθανότατα το ίδιο άτομο (είναι ταυτόσημες οι περιγραφές) είχε επιτεθεί με τον ίδιο τρόπο σε 26χρονη κοπέλα, ακριβώς στο ίδιο σημείο, σπρώχνοντάς την στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, πριν το ασανσέρ.

Με δυνατές κλωτσιές

Και η 26χρονη με δυνατές κλωτσιές στο ασανσέρ είχε καταφέρει να ξεσηκώσει τότε την πολυκατοικία (η ώρα ήταν 5 μετά τα μεσάνυχτα) με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή αφού πρώτα την είχε τραυματίσει στο στόμα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Πάντως, τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ενώ η κλοπή θεωρείται απίθανη, γιατί είχε την ευκαιρία και στις δύο περιπτώσεις να αρπάξει τις τσάντες των κοριτσιών, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ενοικοι της πολυκατοικίας περιγράφουν στο zarpanews.gr τη φρίκη που έζησαν και ζητούν άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή καθώς έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο ακόμα περιστατικά σε κοντινά σημεία.

Τι λέει η ένοικος που ειδοποίησε την Αστυνομία

«Είχα μόλις μπει στην πολυκατοικία, τρία λεπτά πριν και είχα μόλις κλειδώσει την πόρτα μου, όταν άκουσα φρικτά ουρλιαχτά. Πραγματικά νόμιζα ότι το σκοτώνουν το κορίτσι. Αρχισα να χτυπάω την πόρτα μου δυνατά για να τρομάξει ο δράστης και να φύγει και φώναζα ότι καλώ την Αστυνομία. Οντως πήρα την Αστυνομία και ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα» εξιστορεί η ένοικος του διπλανού διαμερίσματος.

«Είναι μικρόσωμος και αποστεωμένος»

«Ευτυχώς το κορίτσι κατάφερε να τον κλωτσήσει και να τον κάνει να φύγει. Εδωσε λεπτομερή περιγραφή στην αστυνομία. Είναι κοντός, πολύ αδύνατος, αποστεωμένος, με βαθουλωμένα μάγουλα, με μούσια» σύμφωνα με την περιγραφή, η οποία συμπίπτει απόλυτα με εκείνη της 26χρονης. Είπαν, μάλιστα, ότι τον άκουσαν να απειλεί την κοπέλα σε άπταιστα Ελληνικά.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία με τρία περιπολικά και πήρε λεπτομερείς καταθέσεις από όλους τους ενοίκους. Αλλωστε, ήδη ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση του πρώτου περιστατικού, με την αξιοποίηση και υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Πηγή: zarpanews.gr