Το σύγχρονο αυτοκίνητο κερδίζει ακόμη περισσότερο τους φανατικούς της συνδεσιμότητας, της τεχνολογίας και των συστημάτων τεχνολογίας. Πάνω σε αυτό το νέο πλαίσιο πελατών, που έχει «χτίσει» η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πατάει και η νέα Mercedes-Benz CLA Coupe.

Το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε επισήμως, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως τα τέλη της άνοιξης. Δεν κερδίζει απλά, στο πεδίο της εμφάνιση, αλλά, θέτει νέα στάνταρ στον τομέα της τεχνολογίας, με την συνδεσιμότητα να «κυριαρχεί» σε όλο το «πλατό» του ταμπλό.

Ο νέος δυναμικός σχεδιασμός είναι η πρώτη εικόνα, που θα κερδίσει τον υποψήφιο αγοραστή της συγκεκριμένης κατηγορίας. Επίσης, οι μεγαλύτεροι – σε σχέση με τον προκάτοχο του – χώροι είναι το δεύτερο ατού.

Το μήκος του αγγίζει τα 4,66 μέτρα, (αύξηση +48 χλστ.) το πλάτος είναι 1.83 μέτρα (+53 χλστ.), ενώ μόνο το ύψος μειώθηκε κατά 2 χλστ. (1.439 χλστ.) Πιο μεγάλα είναι τα μετατρόχια  ενώ το μεταξόνιο έχει φτάσει πλέον τα 2.729 χλστ. (+30 χλστ.) , με άμεση θετική επίπτωση στους χώρους των επιβατών, που αυξήθηκαν σημαντικά. Ο χώρος των αποσκευών είναι στα ίδια πλαίσια με το προηγούμενο – προσφέρει όγκο 460 λίτρων – ενώ η πίσω πόρτα διαθέτει πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα, ενισχύοντας την πρακτικότητα.

Στη νέα Mercedes-Benz CLA Coupe κυριαρχούν οι μεγαλύτερες οθόνες που φιλοξενούν το σύστημα πολυμέσων, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες.

 Στα νέα συστήματα κυριαρχεί το ENERGIZING, με τη λειτουργία ENERGIZING COACH., όπου μπορεί να εκτελεί τις εντολές του οδηγού, φωνητικά, και απλά, το νέο σύστημα να προσαρμόζει τη μουσική, τον εσωτερικό φωτισμό κ.α.

Η παλέτα των κινητήρων αποτελείται στη βάση από τον 2λιτρο τούρμπο 4κύλινδρο των 225 ίππων που συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT για την CLA 250. Προς το παρόν η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης κυμαίνεται μεταξύ 6,1 και 6,3 λίτρων (σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP) και οι εκπομπές CO2 (140-143 γρ./χλμ.).Φυσικά, η γκάμα θα πλαισιωθεί και από άλλα μοντέλα βενζίνης, πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και τετρακίνηση έκδοση. Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη της άνοιξης.