Την άποψη ότι «ακόμα και αν εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας την ευκαιριακή στήριξη 151 βουλευτών αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά» εκφράζει,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας επίσης ότι «η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, σε αυτές τις συγκυρίες, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ερωτηθείς για τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, Τσίπρα-Καμμένου, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει ότι «ο «γάμος» δεν ήταν «εξ έρωτος» αλλά είναι προφανές ότι αποτελούσε προϊόν «συνοικεσίου εκ συμφέροντος»» και προσθέτει ότι «η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι εύκολο να διακοπεί στην πράξη και πιστεύω ότι το «διαζύγιο», ακόμα και εάν οριστικά υπάρξει, θα είναι προσχηματικό».

Σχετικά με το αν προτίθεται ή όχι η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Ο πρωθυπουργός, ενδεχομένως, να διακατέχεται από «ευσεβείς πόθους», ώστε να απορριφθεί μία πρόταση μομφής της ΝΔ, λόγω των σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή και να μην μπορεί στην πράξη να προκληθεί εκ νέου τέτοιο ζήτημα επί ένα εξάμηνο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «αν κριθεί απαραίτητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας».

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της ΝΔ» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας σχολιάζει «αν δεν υπήρχε η εντονότατη αντίδραση του κόμματός μας στο ζήτημα της «εθνότητας-ταυτότητας» ίσως να μην υπήρχε εφεξής καμία ελπίδα βελτίωσης της διατύπωσης των συγκεκριμένων σημείων από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι και σύμμαχοί μας».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν η ΝΔ στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Δένδιας δηλώνει: «Με τον κ. Παυλόπουλο μας συνδέει μακρά γνωριμία και προσωπική φιλία…Την απόφαση , όμως, για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για την Προεδρεία της Δημοκρατίας θα τη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από διαβουλεύσεις που θα επιλέξει στον κατάλληλο χρόνο».